Aalborg-børnehave bliver pioner: Modtager certificering som en af de første

Foto: Privatfoto.

Efter næsten et års hårdt arbejde modtager Den Musikalske Børnehave fredag certificering som Sangglad daginstitution.

Som en af kun seks børnehaver modtager Den Musikalske Børnehave i Aalborg fredag certificering som såkaldt Sangglad daginstitution.

Projektet Sangglad er støttet af Nordea-fonden med 16,1 millioner kroner, og det er ambitionen at man inden år 2020 har fået certificeret i alt 100 institutioner landet over. De første seks får bevis på deres indsats fredag, og her er Den Musikalske Børnehave altså iblandt.

Forud for certificeringen, der er det håndgribelige bevis på børnehavens arbejde, er gået knapt et år hvor personalet i børnehaven har fulgt et forløb med vægt på sangglæde, kreativitet og musikalske kompetencer, og selvom certificeringen nu kommer i hus, fortsætter personalet med at suge til sig.

De skal over de næste to år fortsat modtage sangfaglig sparring, og efter tre år som en Sangglad institution er de klædt på til selv at videreføre deres sangkultur, så børnene også efter projektets afslutning vil få en hverdag med sang og sangglæde som et centralt element.

Certificeringen modtages fredag den 9. juni og fejres samtidig med en sangfest.

- Til sangfesten vil der blive deltagelse af børn, forældre og andre interesserede samt en repræsentant fra Sangens Hus i Herning. Vi vil afsløre skiltet som markerer, at vi nu er blevet certificerede som Sangbørnehave, offentliggøre vores helt egen sang med tekst & melodi af sangkonsulent Signe H. Thaarup, samt synge nogle sange sammen med børn og forældre, hvorefter der vil blive lejlighed til at hygge sig børn og voksne i mellem, udtaler børnehaveleder Lizzi Poulsen.

Flere nyheder fra TV2 Nord