Aalborg-borgmester: Førerløs havnebus samler Aalborg

Førerløs havnebus skal ifølge Thomas Kastrup-Larsen samle Nørresundby og Aalborg.

Havnefronten ved Stigsborg brygge skal snart lægge kaj til en havnebus. Havnebussen skal sejle uden skibsfører mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, og det er som den første førerløse havnebus i Danmark. 

- Vi får en meget bedre sammenhæng mellem Aalborg og Nørresundby, og så får vi bundet den nye bydel Stigsborg sammen med Aalborg havnefront, så på den måde bliver der virkelig nogle muligheder for at komme nemt og hurtigt rundt på havnen, siger borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen.

Fredag blev det offentliggjort, at Søfartsstyrelsen har givet lov til at teste en førerløs havnebus fra den 1. juli. I første omgang med en skibsfører ombord.  

Hvorfor er der behov for en førerløs havnebus, når der allerede er de to broer?

Hvis man ser på, hvad for eksempel Kulturbroen har betydet i forhold til samfærdsel mellem Aalborg og Nørresundby, så har den jo betydet rigtig meget. Og når vi så bygger den nye Stigsborg bydel, hvor der kommer til at bo 8000 mennesker, så bliver der simpelthen behov for en ny forbindelse. Enten så skulle vi lave en ny bro, men så var det slut med krydstogskibe i Aalborg, eller også så skulle vi simpelthen gå i gang med sådan en havnebus her, siger Thomas Kastrup-Larsen

Når den førerløse havnebus for alvor kommer i gang, vil det tage omkring otte til ti minutter fra man går ombord på den gyngende bus, til man står af igen på den anden side af Limfjorden. 

Den førerløse bus skulle gerne være færdigtestet og klar i 2021. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland