Aalborg-borgmester slår fast: Der er håb efter Siemens' massefyring

Thomas Kastrup-Larsen mener ikke, at han var for optimistisk, da han fredag skrev på Facebook, at de 600 personer, der er blevet fyret fra Siemens i Aalborg, hurtigt kommer i arbejde.

Efter fyringen af 600 ansatte på Simens i Aalborg skrev borgmester Thomas-Kastrup Larsen fredag på sin Facebook-side, at han forventer, at alle de fyrede hurtigt kommer i beskæftigelse.

Mere sketiske er fagforbundet 3F, der ikke har samme optimisme som borgmesteren. 250 personer blev blandt andet fyret i foråret, og her er mange stadig uden job.

TV2 Nord har talt med borgmester Thomas Kastrup-Larsen for at få en uddybning af fredagens positive tanker på de sociale medie.

- Det belæg, jeg har, er, at vi har skabt over 5000 arbejdspladser inden for de seneste to år, og 1700 af dem er kommet gennem industrien. Der er en stor fremdrift i aalborgensisk økonomi, så når der kommer mange nye arbejdspladser, kommer også håb for, at de ledige kommer i job - men det kommer ikke af sig selv, og der skal gøres en indsats for det, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Der er stadig mange af de 250 personer, som blev fyret i foråret, som stadig ikke er i job. Hvordan kan man have en forvetning om, at de næste 600 hurtigt kommer i arbejde?

quote Hvis vi arbejder sammen og tror på det, tror jeg på, vi kan få flyttet de her mennesker over i beskræftigelse.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester, Aalborg Kommune (Socialdemokratiet)

- Der er en enorm fremdrift inden for hele byggebranchen. Der er mange håndværkere på Siemens, og det er en af de brancher, hvor der er stor efterspørgsel. Derudover vil vi lave en opkvalificering og tage jobcenteret ud på Siemens på mandag og finde ud af, hvad vi kan gøre.

Det lyder på dig, som om der ikke er den store udfordring, men når man taler med 3F, siger de, at det bliver rigtigt svært det her?

- Selvfølgelig skal de have fokus på alle udfordringer, og det har jeg bestemt også. Men min oplevelse er bare, at vi har en stor fremdrift i vores økonomi. Hvis vi arbejder sammen og tror på det, tror jeg på, vi kan få flyttet de her mennesker over i beskræftigelse. Men hvis ikke vi tror på det eller gør en indsats, så det er det klart, at der ingenting sker.

Når du kommer med sådan en umelding på Facebook, skaber du så ikke en forventnig til de 600 personer om, at det er let at komme i arbejde?

- Jeg tror, jeg skaber en forhåbning om, at det er muligt at komme videre. Hvis man tror på det og arbejder sammen, er der nogle åbninger. Vi skal gå efter mulighederne, og hvis vi gør det, tror jeg, vi kan skabe resultater, slutter Thomas Kastrup-Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland