Stop madspild: Aalborg-butikker har succes med at sælge ’grimme’ grøntsager

Ville du købe agurker, der er krumme eller atypiske i størrelsen? I Rema 1000 i Aalborg har kunderne muligheden for at købe ’grimme’ grøntsager, der ellers ville blive kasseret.

De skiller sig ud blandt de andre grøntsager på hylderne. Krumme agurker, små uperfekte peberfrugter og tomater i atypiske størrelser. Hos Rema 1000 på Østerbro i Aalborg kan kunderne vælge at købe ’grimme’ grøntsager og støtte kampen mod madspild.

- De ser jo pæne og friske ud. Så det er jo fuldstændigt grotesk, at vi smider dem ud. Så har vi bare et luksussamfund, siger købmand Lars Møller fra Rema 1000.

De uperfekte grøntsager er cirka 30 procent billigere for forbrugerne. Samtidig er det en gevinst for miljøet, når de uperfekte grøntsager bliver solgt, da de ellers ville være blevet kasseret.

Klip fra Programmet ' Hvem tager skraldet', som sendes tirsdag aften klokken 19.50.

Siden i sommers har udvalgte butikker hos kæden Rema 1000 solgt ’grimme’ grøntsager landet over for at nedsætte madspildet.

Også Rema 1000 på Stenbjergvej i Aalborg Øst har fået de atypiske grøntsager i sortimentet.  

- Vi har klart størst succes med tomaterne. Vi sælger tre-fire kasser af tomaterne om dagen. Folk tager pænt imod det, og det er en eftertragtet vare, siger købmand Jacob Dalgaard fra Rema 1000 i Aalborg Øst.

Kunderne i Aalborg-butikkerne er generelt positive omkring de skæve varer.

Klip fra Programmet ' Hvem tager skraldet', som sendes tirsdag aften klokken 19.50.

Optagelserne er fra TV2 Nords program ’Hvem tager skraldet’, der sætter fokus på, hvordan vi som samfund kan genbruge mere, smide mindre væk og spare på ressourcerne.

I ugens afsnit af ’Hvem tager skraldet’ handler det om at undgå madspild.

Programmet sendes tirsdag aften klokken 19.50 på TV2 Nord Salto, tv2nord.dk og i TV2 Nords app.

Du kan allerede nu finde det ugen program her.


Seneste nyt

fra Nordjylland