Aalborg Citykirke gav 650 julekurve til trængte familier

Søndag blev der delt gaver og julemad ud til trængte familier i Aalborg.

En af Nordjyllands allerstørste uddelinger af gaver og julekurve til trængte familier fandt søndag sted i Idrætshallen på Østre Allé i Aalborg. Et rekordstort antal mennesker kom forbi for at hente lidt ekstra hjælp her op til julen.

- Som i kan se, så er der chips til flæskestegen, der er pebernødder og sodavand, fortætter Camilla, som hjælper til med arrangementet, imens hun viser en julekurv frem.

Det er julekurve som disse, at flere hundrede aalborgensiske familier i år skal have glæde af.

- Jeg er yderst taknemlig. Det har virkelig reddet vores jul, siger Camilla Guldbæk, der er Social- og sundhedshjælper-studerende, og som er en af de mange nordjyder, som i år har brug for ekstra hjælp til jul.

Sidste år delte Pinsekirken også kaldet - Aalborg Citykirke - og foreningen Charity 400 julekurve ud. I år er det 650.

- Vi har forøget antallet af julekurve på grund af kontanthjælpsloftet. Jeg han se, når jeg læser ansøgningerne igennem, at det er det, der er årsagen til, at så mange flere søger, siger Carsten Jensen, der er præst i Aalborg Citykirke. 

For Camilla Guldbæk er det også tilfældet, og uden julekurven, havde menuen juleaften set noget anderledes ud:

- Hvis jeg ikke havde fået hjælp, så havde vi nok fået frysepizza, siger hun og fortsætter:

- Jeg er på den lave elevløn, og min kæreste er lige blevet vinterfyret og er desværre ikke berettiget til dagpenge. Så vi lever på min ikke så store elevløn.

Ud over de rekordmange julekurve, så blev også 1.500 gaver delt ud til børnene i de økonomisk trængte familier.

Selv om der i år er rekordmange, der får julehjælp, så er der stadig omkring 200 familier, der har søgt, men ikke har fået noget. Det er pinsekirken som afgør hvem, der skal have.

- I ansøgningen, der giver man en beskrivelse af sin situation, også vurderer vi ud fra den. Så godkender vi, hvis vi føler i hjertet, at det her, det er en familie, som behøver hjælp, siger Carsten Jensen.

Med hjælp fra en lang række fonde, firmaer, bidrag fra privatpersoner og menigheden, har Pinsekirken og Charity i år kunnet dele kurve og gaver ud for op mod 800.000 kroner.

Det er femte år Pinsekirken og foreningen Charity deler julekurve ud i Aalborg. Det første år var der 100 trængte familier, der fik.


Seneste nyt

fra Nordjylland