Aalborg DH - Et hold i krise?

06:07

Det har været en skuffende sæson for Aalborg DH. Trods en målsætning om at komme i slutspillet, endte de på en 9. plads i håndboldligaen. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

1 af 2

Trods målsætningen lykkedes det ikke den nordjyske håndboldklub Aalborg DH at spille sig i slutspillet i den bedste danske håndboldliga. Udenfor banen kæmper de yderligere en kamp for at få økonomien til at hænge sammen.

Ved sæsonstart var Aalborg DHs målsætning at komme med i slutspillet i håndboldligaen. Sidste kamp i gruppespillet blev fløjtet af onsdag, og efterlader det nordjyske hold på en 9. Plads i Guldbagerligaen. Holdet skal nu til at spille kvalifikationsspil for at få lov til at blive i ligaen.
Den nordjyske klub satser stort på klubbens unge talenter. Men det valg har endnu ikke kaster resultater af sig.

- Vi er selvfølgelig skuffede over, vi skal i kvalifikationsspil endnu en sæson, men vi vidste også fra starten af, at vi havde en ung trup som kunne have nogle udfald i løbet af sæsonen, og det har vi haft, og det er de point vi mangler nu, for at kunne være med i slutspillet, siger cheftræner Allan Heine til TV2/Nord.

En af dem Aalborg DH har satset på, er bagspilleren Julie Aagard. Men, det bliver ikke hende kommer til at redde den nordjyske klub. Fra næste sæson forlader hun klubben til fordel for Viborg HK.

Det er ikke kun på banen, at det nordjyske hold kæmper. Udenfor banen kæmper de for at få økonomien til at hænge sammen. Fra næste sæson tager klubben nye metoder i brug for at lokke publikum til. Det nye trækplaster er et såkaldt loyalitetskort. Kortet er gratis og giver fri adgang til alle klubbens hjemmekampe. Til gengæld koster det så 100 kroner for hver kamp man ikke møder op. Klubben håber, at de med initiativet vil få flere tilskuere til kampen, og dermed flere sponsorer.

Det ser dog ud til at lysne for Aalborg DH, allerede inden næste sæson er skudt i gang. Fredag meldte Bjarne Brath A/S sig på banen som ny hovedsponsor.

Se TV2/NORD søndag 19.30 og hør hvordan sportsdirektør Jan Hansen mener at Aalborg DH kan komme tilbage i toppen af dansk kvindehåndbold.

Flere nyheder fra TV2 Nord