Aalborg er centrum for narkohandel

Aalborg er blevet et nyt centrum for handel med narko. En leder af et opholdssted for tidligere misbrugere slår alarm: Priserne på stoffer er så billige i Aalborg, at flere bagmænd kommer til byen for at købe narko til andre landsdele

Meldingerne fra miljøet i Aalborg er alarmerende: det amfetamin og kokain, der sælges i Aalborg, bliver ikke kun inden for den nordjyske grænse. Den nordjyske hovedstad har udviklet sig til et centrum for handelen med stofferne - og herfra eksporteres det til resten af landet.

- Priserne er billigere og varerne er af bedre kvalitet. Det er derfor man flytter sig fra fx Århus til Aalborg for at købe amfetamin, siger Allan Bach fra Café Væxt til TV2/NORD.

Allan Bach har i mere end 15 år arbejdet med tidligere misbrugere. Han oplever, at det i stor udstrækning er bagmænd, der søger til Aalborg for at hente stofferne.

- Det er enkeltpersoner fra en anden storby, der henter og som så sælger videre i det område, de kommer fra, lyder det fra Allan Bach.

Hos Uropatruljen ved Nordjyllands Politi i Aalborg kommer tendensen bag på lederen:

- Selvfølgelig er der handel på kryds og tværs imellem de forskellige byer. Det ved vi godt, men det kommer bag på mig, at Aalborg skulle være et billigt område, siger Bruno Brix til TV2/NORD.

De lave priser på stoffer i Aalborg kan også få konsekvenser lokalt.

- Man vil begynde at sælge nogle utraditionelle steder, man ellers ikke ville sælge stoffer. Det værste, vi har at frygte er skolerne, siger Allan Bach.

- Selvfølgelig skal det kigges på, hvis det er sådan at det er et stigende problem. Vi skal have gjort noget ved det, men det vil jeg undersøge først, forklarer Bruno Brix.


Seneste nyt

fra Nordjylland