Aalborg er Danmarks ukulele hovedstad

Aalborg Kommune er suverænt den danske kommune, hvor interessen for det fire-strengede instrument er størst.

Den har fire strenge, stammer fra Hawaii og dens navn betyder egentlig dansende loppe. Ukulelen er populær som aldrig før - ikke mindst i Aalborg.

Ifølge Danmarks Statistik bliver i alt 170 børn og unge i hele landet undervist i at spille ukulele. De 105 af dem finder man i Aalborg Kommune. 

- Det er forholdsvist nemt at gå til. Især for de små. Man kan sætte én finger på, og så er man i gang, fortæller Terji Mesell, der underviser i ukulele på Aalborg Kulturskole. 

På Aalborg Kulturskole underviser de cirka 100 børn i at spille på ukulele. Og der er endda venteliste til at få lov til at komme på et ukulele-hold. 

- Man lærer meget, og det er også rimeligt sjovt at lære nogle nye greb, og det er sjovt bare at spille, fortæller Maja Kroustrup, der er en af de mange børn, der har kastet sin kærlighed over det lille instrument. 

Interessen kommer fra forbillederne

Hos musik-butikken Big Tone Music i Aalborg mærker de også den stigende interesse for ukulelen. Der er langt i mellem dagene, hvor de ikke langer en ukulele over disken og udvalget er større end nogensinde før. 

Og de kan mærke hvornår interessen særligt stiger. 

- Des mere man hører om folk, der har brugt dem i X-Factor og forskellige TV-programmer, des mere stiger interessen også herinde, fortæller Mikkel Christensen fra Big Tone Music. 

Det mærker de også på Aalborg Kulturskole. 

- De har set det inde på Youtube eller på Tv, og synes, orv, det er fedt, det gad jeg godt lære at spille, fortæller Terji Mesell. 

På trods af den voksende popularitet, så er de mest populære instrumenter på de kommunale musikskoler klaver og akustisk guitar. Mod de på landsplan 170, der spiller ukulele, bliver henholdsvis 14.000 undervist i klaver, mens 8.800 bliver undervist i guitar. 


Seneste nyt

fra Nordjylland