Aalborg-firma bag verdensnyhed

Foto: Thomas Gaardsmand

Den nordjyske virksomhed, S-light, har udviklet, designet og produceret city-glint, en opfindelse af et trådløst netværk indbygget i gadelamper. Men teleselskaberne betragter det som unfair konkurrence, hvis kommunerne tager gadelamperne til sig.

City-glint virker som gadebelysning og gratis, trådløst wifi-netværk på samme tid.

- Det er godt for samfundet, for i dag vil folk være på nettet når som helst og hvor som helst. Faktisk kan vi slet ikke forstå, at ingen har gjort det før os, siger Steen Rasmussen, direktør i S-Light, som står bag opfindelsen.

Mange kommuner står for at skulle udskifte de gamle gadelamper baseret på kviksølv. Nu kommer så muligheden for samtidig at tilbyde borgerne hurtigt internet i lampens skær. Brønderslev Kommune bliver første afprøvningssted. Projektet møder dog modstand, for teleselskaberne synes ikke om internet i de offentlige gadelamper.

-Vi synes ikke, at kommunerne skal lege net-udbydere. Det har vi teleselskaberne til, og det er de rigtig gode til, siger Christian Hannibal, chefkonsulent, Dansk Industri.

Brønderslev Kommune vil ikke forpasse chancen for at give borgerne et godt tilbud

-Vi synes det er et spændende projekt at være en del af, siger Karsten Frederiksen Kons.), formand i Miljø- og Teknikudvalget i Brønderslev Kommune.

Teknikformanden mødes om få dage med telestyrelsen og telefolk for at få klarhed over reglerne.

-Vi sikrer os selvfølgelig, at det er lovligt, før vi går i gang med tingene, siger Karsten Frederiksen.

Flere nyheder fra TV2 Nord