Sandwich-kæde beskyldes for underbetaling af udenlandske unge

Sandwichkæden Bogø afsløres torsdag aften i Operation X i at underbetale udenlandske unge. Virksomheden afviser dog påstandene.

I dokumentarprogrammet Operation X, der sendes torsdag aften på TV 2, afsløres det at Aalborg-kæden Bogø Sandwich underbetaler udenlandske studerende, som arbejder for kæden.

Ifølge Operation X får nogle af de studerende kun løn for 43 timer om måneden, selvom skjulte optagelser fra en jobsamtale viser, at de skal arbejde meget mere.

TV2 Nord har onsdag været i kontakt med Bogø Sandwich. Akram El-Hajj, der er bror til kædens indehaver Mohammed Ell-Hajj,  har ikke villet stille op til et interview. I stedet har han sendt en mail med sin reaktion på Operation X' afsløringer.

Akram El-Hajj skriver:

"Vi mener ikke, at Operation X har ret i deres påstande, men at vi er blevet klippet ind i en forkert virkelighed. Vi ønsker ikke at deltage yderligere i det show"

Derudover henviser han til Bogø Sandwich' Facebook-side, hvor kæden har skrevet deres side af sagen.

Se hele opslaget nedenfor. Artiklen fortsætter nedenunder opslaget.

Hos 3F i Aalborg er man dog bekymret. Her fortæller man, at de har været i kontakt med otte udenlandske studerende, som har fortalt, at deres arbejdsforhold hos Bogø Sandwich ikke har været i orden.

- Jeg synes, at det er noget forbandet svineri for at være helt ærlig. siger Kurt Frederiksen, der er næstformand i 3F Aalborgs afdeling for hotel og restauration. 

- De får staten til at betale folks arbejdskraft, og det er altså unge studerende, der kommer for at få en uddannelse. De har brug for et job så de kan få noget støtte til at gennemføre deres studier, og så ender det med, at de skal droppe ud af deres studier, fordi de skal arbejde så meget, siger han videre.

Operation X  sendes torsdag aften klokken 20.00 på TV2.

I indslaget bliver Akram El-Hajj​ nævnt som direktør for Bogø Sandwich, men overfor TV2 Nord præciserer han, at hans funktion i virksomheden er som bogholder.


Seneste nyt

fra Nordjylland