Aalborg-firma leverer teknologi til verdens største solenergiprojekt

I Dubai sætter de gang i verdens største solenergiprojekt på deres vej til at blive verdensførende indenfor bæredygtig levevis. Det skal Aalborg CSP hjælpe dem med.

Når verdens største solenergiprojekt bliver sat i værk, er det med nordjysk islæt. Aalborg CSP skal levere kedeteknologi til det, der bliver verdens største Concentraded Solar Power-projekt. 

Aalborg CSP skal levere kedelteknologi til de tre enomre anlæg, der tilsammen skal generere 600 megawatt strøm helt op til 15 timer efter solnedgang. 

Det er verdens største ordre målt på megawatt. 

- At kunne gemme solenergi og producere strøm om natten bliver det helt afgørende parameter i den fortsat grønne omstilling – også i Danmark – og vi er stolte over at kunne bidrage med førende teknologi og know-how fra Danmark til verdens største CSP-projekt, fortæller Svante Bundgaard, der er administrerende direktør for Aalborg CSP, i en pressemeddelelse. 

Hele solparken kommer til sætte flere rekorder. Projektet kommer til at have verdens største solfelt med et areal på 44 kvadratkilometer, verdens højeste soltårn, der bliver hele 260 meter højt, og så er der ingen andre anlæg i verden, der kan lagre strømmen i 15 timer. En detalje, der muliggør 24 timers strømproduktion. 

Har vundet ordren på lækage-fri teknologi

Konkurrenter har fra Indien og Spanien har også budt ind på den kæmpestore ordre. Aalborg CSP er blevet valgt af entrepenøren Shanghai Electric Group Corporation på grund af deres lækagefri design og effektive ydevne.

- Helt enkelt får kunderne en langt bedre business med en højere daglig ydelse, men endnu vigtigere, så undgår de uventede driftsstop, som koster på indtægterne fra salg af strøm. Vores komponenter i Spanien har 10 års jubilæum i år uden lækager, hvilket er helt usædvanligt for branchenfortæller Svante Bundgaard.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland