Aalborg-firma meldt til politiet

Foto: Rune Borre-Jensen

Rådgivningsfirmaet Mægler-Team.dk er blevet politianmeldt af Finanstilsynet.

Finanstilsynet har meldt Aalborg-selskabet Mægler-Team.dk (DK) ApS til politiet for overtrædelser af loven om finansiel virksomhed. Det oplyser Finanstilsynet på sin hjemmeside.

Mægler-Team.dk har blandt andet formidlet ordrer om køb af aktier i ejendomsfirmaet Danilund A/S til privatpersoner. Finanstilsynet vurderer ifølge politianmeldelsen, at Mægler-Team.dk har udøvet værdipapirhandelsaktivitet uden at have den nødvendige tilladelse.

- Når et selskab modtager og formidler ordrer om eksempelvis aktier for investorernes regning, så er der tale om fondsmæglervirksomhed, som kræver, at man har ansøgt om og opnået tilladelse hos os, siger kontorchef Stig Nielsen fra Finanstilsynet.

Mægler-Team.dk har ifølge politianmeldelsen også udøvet investeringsrådgivning uden tilladelse, idet selskabet direkte har anbefalet sine kunder at købe aktier i Danilund A/S.

- Hvis et selskab på erhvervsmæssigt grundlag rådgiver om, hvilke værdipapirer en person skal placere sine penge i, skal selskabet have tilladelse som investeringsrådgiver, forklarer Stig Nielsen.

For at opnå tilladelse som fondsmægler eller investeringsrådgiver kræves det blandt andet, at ledelsen i selskabet skal vurderes som egnet og hæderlig, og at selskabet skal have tilfredsstillende interne procedurer. Derudover skal selskabet af hensyn til beskyttelsen af forbrugerne leve op til reglerne om god skik for finansielle virksomheder.

Flere nyheder fra TV2 Nord