Aalborg-firma sponsorerer lastbil til katastrofe-indsamling

Virksomheden Mogens Daarbak i Aalborg har sponsoreret en lastbil, som netop nu er på vej til Bosnien med nødhjælp, som er indsamlet i Aalborg.

Nordjyske bosniere har den seneste uges tid samlet nødhjælp til de katastroferamte mennesker på Balkan, som har været ramt af voldsomme oversvømmelser.

TV2/Nord beskrev i sidste uge, hvordan bosnierne i Nordjylland kørte rundt i hele landsdelen for at indsamle tøj, hygiejneprodukter, stearinlys og meget mere til de nødstedte.

Men de havde et problem med transporten til det ramte område.

Det er nu løst. Virksomheden Mogens Daarbak i Aalborg har sponsoreret lastbil og brændstof til turen sydpå. Den ene af to chauffører på turen er dansk-bosnier og ansat hos Mogens Daarbak. Han har taget en uges ferie for at køre ned med de 430 papkasser fyldt med nødhjælp.

- Det er meget naturligt for os at hjælpe. Vi hjælper også i andre sammenhænge, og det, der sker nede på Balkan er jo skrækkeligt. Der er nogle bosniere her i Nordjylland, som gør et godt stykke arbejde med at samle ind, og vi har en af dem ansat som montør. Da han spurgte, om vi ville hjælpe, var vi ikke i tvivl, siger René Daarbak, som er direktør hos Mogens Daarbak A/S.

SH El-teknik A/S, som ejes af dansk-bosnieren Sekib Halilovic, har sponsoreret forsikring til turen og vejafgifter.

De nordjyske bosniere har stadig cirka 500 flyttekasser med nødhjælp til at stå i Aalborg. Det bliver kørt sydpå senere på ugen.


Seneste nyt

fra Nordjylland