Aalborg-forskere vil forhindre skiskader

Uwe Kersting fra Aalborg Universitet måler i øjeblikket på en række skiløbere i Sydtyskland. Målet er en teknologi, der kan give færre skader.

Det skriver internet nyhedsportalen COMON mandag.

I disse uger arbejder danske og deriblandt nordjyske forskere sammen med eliteskiløbere i det sydtyske Zugspitz-område i et projekt, der skal mindske risikoen for alvorlige skiskader med nyt teknologisk udstyr.

- Vi har omdannet en del af gletsjeren til et biomekanisk laboratorie, hvor vi følger eliteskiløbere med synkroniserede videokameraer og sensorer, fortæller projektets leder, lektor Uwe Kersting fra Aalborg Universitets sportsteknologiske forskningsgruppe til COMON

Der anvendes avanceret måleudstyr, som monteres mellem skistøvlen og skien. Samtidig har udøverne særlige sensor-såler i støvlerne, som kan kortlægge det skiftende pres under skiløbet, så de mange indsamlede data efterfølgende kan bruges til at analysere påvirkningen på kroppen.

Projektet skal føre til ny indsigt i mekanismerne bag de mange skader, samt i hvordan modifikationer af skistøvler og andet udstyr kan hjælpe.


Seneste nyt

fra Nordjylland