Aalborg: Fyrværkeribranche ærger sig over dårligt image

Ulovligt fyrværkeri, som dele af det der blev fundet på Doravej i Storvorde tirsdag, er med til at skabe frygt for almindelige raketter.

Dårlig omtale af ulykker forsaget af ulovligt fyrværkeri er med til at skabe et dårligt image for legalt krudt. Det mener direktøren for Aalborg Fyrværkerifabrik, Martin Sørensen. Og det ærger ham.

- Fyrværkeri er jo eksplosiver, men der er stor forskel på almindeligt lovligt fyrværkeri, og så det ulovlige krudt, som disse ulykker kommer af, siger Martin Sørensen.

Tirsdag beslaglagde politiet et ulovligt parti fyrværkeri på Doravej i Storvorde. Og med weekendens ulykke i Andst i Sønderjylland i baghovedet, er problemstillingen lige nu aktuel.

Men i debatten finder direktøren fra fyrværkerifabrikken det problematisk, at der ifølge ham, ikke bliver skelnet imellem de forskellige former for krudt.

- Det krudt, der ligger i de farlige kanonslag, er jo ikke almindeligt nytårsfyrværkeri, det er derimod højeksplosivt krudt, som har samme sprængstof som TNT, og når det springer, så siger det bang én gang, hvor nytårsfyrværkeriet det brænder i stedet for at springe, siger direktøren.


Seneste nyt

fra Nordjylland