Aalborg gør klar til fest: Cimbrertyren er gået i skjul

Aalborg bliver i denne og den kommende weekend sværere at navigere i som bilist, når tre karnevalsoptog og et royalt løb skal afvikles i centrum.

Indtil videre er der ikke mange tegn på, at Aalborg går nogle travle dage i møde med karneval og Royal Run. Men på Vesterbro er der alligevel ét:

Cimbrertyren er nemlig ingen steder at se.

For at spare den ikoniske tyr for mulige overfald og tossestreger, når hele tre karnevalsoptog i denne og næste weekend skal forbi, er den blevet pakket ind i en trækasse.

Aalborg Karneval begynder allerede fredag aften, hvor internationale karnevalsgrupper danser sig fra Kennedy Arkaden til Gabels Torv ad Boulevarden. Lørdag formiddag er det så børnenes tur til at gå optog på samme rute, men denne gang fra Gabels Torv til Kennedy Arkaden. 

 
 
Foto: Mogens Jørgensen

Begge optog vil medføre spærrede gader og udfordringer for trafikanterne i Aalborg, fredag aften fra klokken 18 til 21 og lørdag formiddag fra klokken 10 til 12.

Søndag kan trafikken forløbe som normalt i Aalborg, men allerede mandag vil der så være afspærringer igen, når deltagerne - inklusive kronprins Frederik - fylder gaderne til Royal Run-løbet i anledning af kronprinsens 50 års fødselsdag. Ruten på 10 kilometer går fra Honnørkajen langs med havnefronten ud omkring Vestre Fjordpark.

Og i næste weekend, lørdag den 26. maj går Aalborg så for alvor "all in" på karneval, når flere hundretusinde festglade nordjyder fylder gaderne med udklædning og vogne.


Seneste nyt

fra Nordjylland