GULDFEST: Aalborg Håndbold sikrer sig det danske mesterskab

Aalborg Håndbold sikrede sig søndag det fjerde danske mesterskab i klubbens historie, da de vandt med 38-32 over GOG.

Der var vild jubel blandt Aalborg-spillere og hjemmepublikum i Gigantium søndag eftermiddag, da Aalborg Håndbold sikrede sig det danske mesterskab for fjerde gang i klubbens historie.

Champagnepropperne sprænger i Gigantium.

I et fantastisk underholdende opgør, hvor Aalborg Håndbold havde gæsterne på behørig afstand i store dele af kampen, kunne Sebastian Barthold slå det sidste søm i GOG-kisten til stillingen 38-32, og dermed kunne jublen bryde løs og champagnepropperne sprænge i Aalborg-lejren.

Naturligvis med en ellevild Aalborg-direktør, Jan Larsen, farende rundt i den stopfyldte arenae.

Hjemmeholdet fik en rigtig god indledning på opgøret med en blanding af fine forsvarsaktioner, tekniske fejl fra GOG-spillerne og kontrascoringer til følge. Dermed kunne Aalborg også bringe sig foran med 11-6 efter det første kvarter. To scoringer af både Sebatian Barthold, Janus Smárason og Rene Antonsen.

Vild jubel blandt de 5000 tilskuere i Gigantium.

Det var en første halvleg, hvor både kamptempo og tilskuere skabte en kulisse tæt på kogepunktet. Det høje tempo betød dog også en række tekniske fejl fra begge mandskaber. Og hvor hjemmeholdet havde bedst styr på tingene i kampens indledning, fik gæsterne bedre fat inden pausen. Derfor kunne Aalborg også "kun" gå til pause med en tomålsføring på 17-15.

Føringen blev dog hurtigt udbygget fra anden halvlegs begyndelse, hvor Aalborg igen fik overtaget i kampen. 23-17 til hjemmeholdet efter 37 minutters spil og Aalborg med kurs mod guldet.

Og den kurs holdt hjemmeholdet hele vejen til slut - blandt andet på baggrund af klogt angrebsspil og stort målmandsspil af Kristian Sæverås, der hele tiden gav hjemmeholdet overhånden. 38-32 til Aalborg og guldparrykker på lægterne.

Med mesterskabet kroner nordjyderne en noget nær perfekt sæson, efter at de tilbage i marts måned også vandt pokalturneringen. Det var samtidig cheftræner Stefan Madsens første sæson i spidsen for aalborggenserne, og kan dermed bryste sig af to titler i debutten i cheftrænerstolen.

Aalborg-truppen skal forbi Aalborgs borgmester og rådhuset tirsdag klokken 17, hvor de også vil modtage en officiel hyldest.