Aalborg Håndbold vinder over Lindberg og Berlin

Lørdag var der kvalifikationsspil til EHF Cupen i Gigantium. Aalborg Håndbold skulle møde de forsvarende mestre fra Füche Berlin.

Aalborg Håndbold løb i dag på banen i Gigantium til den første kamp i EHF Cupen, hvor hjemmeholdet skulle møde de forsvarende mestre fra Füche Berlin i den første af to kampe, hvor den samlede vinder går videre til gruppespillet.

Aalborg Håndbold måtte undvære to af de helt store profiler på holdet. Både Buster Juhl og ikke mindst Henrik Mølggard, som har masser af erfaring fra både landshold og de store europæiske turneringer, måtte se kampen fra sidelinjen.

Buster Juhl (tv) og Henrik Mølggard (th)

Hos Füche Berlin er den danske landsholdspiller Hans Lindberg den store profil, og han svigtede da heller ikke sine mange fans. Hans Lindberg spillede samtlige 60 minutter, og kvitterede med syv scoringer - alle på straffekast.

Aalborg Håndbold kom bedst fra start, og bragte sig foran 5-3 efter ti minutter. Inden halvlegen havde Füche Berlin indhentet Aalborg Håndbolds tomåls føring, og inden pausen udlignede Hans Lindberg på strafekast til pausestilling 13-13.

Aalborg Håndbold kom blæsende ud til anden halvleg, og scorede syv mål i de første seks minutter, og så kom der for alvor gang i stortrommen hos hjemmeholdets fans.

På et tidspunkt var Aalborg Håndbold foran med hele fire mål på grund af mange udvisninger til gæsterne, men det lykkedes igen for Füche Berlin at komme tilbage i kampen.

Ved stillingen 28-27 til Aalborg misbrugte Hans Lindberg et straffekast, og i stedet kom hjemmeholdet foran 29-27. Hans Lindberg fik dog gjort skaden god igen, og med sit syvende mål var han med til at Aalborg Håndbold "kun" vandt med to mål, nemlig 30-29.

Efter kampen fangede vi Hans Lindberg fra Füche Berlin.

Aalborg Håndbold takkede hjemmepuplikummet for støtten. Holdet vandt med to mål, men spørgsmålet er, om det er nok, når spillerne næste weekend sætter kursen mod Berlin for at spille returkampen.

Træner Steffan Madsen fra Aalborg Håndbold havde håbet på mere end en tomåls sejr.

Selvom Aalborg Håndbold vandt kampen, var tilskuertallet på 2.900 en skuffelse.

Normalt er der udsolgt til næsten alle Aalborg Håndbolds kampe i Gigantium, men spilletidspunktet lørdag klokken 13.30 var åbenbart ikke noget, der passede det ellers trofaste hjemmepublikum.