Aalborg Halvmaraton drømmer om kort distance gennem tunnelen

Foto: Joakim Brader

Limfjordstunnelen har 50 års jubilæum i 2019, og arrangørerne af Aalborg Halvmaraton drømmer om at kunne fejre den runde fødselsdag med en kæmpe løbefest for alle målgrupper.

Søndag kunne deltagerne ved Aalborg Halvmaraton for tredje år i træk løbe hujende og klappende gennem Limfjordstunnelen. I alt løb 5000 med – og på trods af en regnskylle til dem, der nåede sidst i mål, forløb arrangementet, som det skulle.

- Jeg synes, det gik rigtig godt igen i år. Der var ro på, vi var glade og Vejdirektoratet var tilfredse. Det hele klappede bare, siger Rune Andersen, der er kommunikationsmedarbejder ved DGI.

Allerede nu ser arrangørerne frem mod næste år, hvor Limfjordstunnelen fylder 50 år. Og her drømmer de om, at løbefesten kan favne endnu flere. Inspireret af Royal Run lurer arrangørerne på at lave en kort rute på for eksempel en mile – altså 1,6 kilometer – og dermed gøre det muligt for flere at deltage.

Jeg tror på, at hvis vi kan lave en kort distance, så kan rigtig, rigtig mange være med til motionsfesten.

Rune Andersen, kommunikationsmedarbejder ved DGI

- Nu har vi tre år i træk vist, at det har kunnet lade sig gøre at løbe gennem tunnelen uden ballade. Jeg tror på, at hvis vi kan lave en kort distance, så kan rigtig, rigtig mange være med til motionsfesten, siger Rune Andersen fra DGI.

- Vi skal i tæt dialog med alle involverede om, hvad der kan lade sig gøre. Det kræver nøje planlægning og velvillighed, siger Rune Andersen og understreger, at intet ligger fast endnu.

- I første omgang skal vi have sendt en ansøgning, som vi har gjort hvert år. Denne gang lægger vi måske så en udvidet ansøgning, fordi vi vil markere tunnelens 50 års jubilæum, siger Rune Andersen.

Læs også Løbere under vand, et frieri og en hurtig borgmester: Se højdepunkterne fra Aalborg Halvmarathon

Flere nyheder fra TV2 Nord