Aalborg Havn vil investere halv milliard

Planlagt udvidelse af Tranholmvej åbner op for kæmpe investering.

Aalborg Havns bestyrelse principgodkendte onsdag et investeringsbudget på 500 millioner kroner for de kommende tre år.

Beslutningen kommer efter at Aalborg Kommune på sit anlægsbudget for 2015-2016 har afsat 38 millioner til en udvidelse af Tranholmvej til fire spor. Vejen fungerer i dag som en flaskehals for både Aalborg Havn og de mange virksomheder i området, der har holdt udviklingen af området tilbage.

- Endnu mangler det statslige tilsagn om medfinansiering af de resterende 38 mio. kr. til Tranholmvejs udvidelse. På havnebestyrelsens vegne har jeg skriftligt apelleret til de nordjyske folketingsmedlemmer om at argumentere for vigtigheden af vejudvidelsen. Det bedste argument er, at både erhvervsområdet og havnen vil skabe vækst og arbejdspladser og er indstillet på at investere massivt under forudsætning af at infrastrukturen bliver udbygget, siger formanden for Aalborg Havn A/S' bestyrelse, borgmester Henning G. Jensen i en pressemeddelelse.

Aalborg Havn har blandt andet til formål at være ramme for virksomheder med behov for nærhed til havnefaciliteter. Det er en gruppe på omkring 100 virksomheder, der igennem de sidste 10 år er vokset betragteligt. Samtidig viser en analyse lavet af Aalborg Kommune og Erhvervsnetværk 9220, at virksomhederne har klaret den økonomiske krise rigtig fint.

- Den analyse har gjort mig endnu mere sikker i min anbefaling til bestyrelsen om godkendelse af den massive investeringsramme for havnen. Virksomhederne tilkendegiver et behov for flere arealer, produktionsfaciliteter, servicebygninger og teknologi ud fra en forventning om, at Aalborg Havn og Aalborg Kommune - sammen med staten -investerer i de nødvendige forbedringer af den pressede infrastruktur, siger adm. Direktør Claus Holstein, Aalborg Havn A/S.

- Beslutningen om de store investeringer er et klart signal om, at havnen nu er klar til ny vækst efter finanskrisen. Det er en opbakning til erhvervslivets indsats for at forbedre effektiviteten og skabe ny forretningsmæssige aktiviteter til gavn for vækst og samfundsudvikling; ikke blot i Aalborg Kommune, men i hele Region Nordjylland, siger Henning G. Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland