Aalborg henter sent point mod Skjern

Aalborg Håndbolds træner Jesper Jensen er fortsat ubesejret i ligaen efter uafgjort hjemme mod eks-klubben.

Det blev en gyser uden sejrherre, da Aalborg Håndbold lørdag tog imod Skjern Håndbold i Herre Håndbold Ligaen.

En sen scoring på straffekast af Buster Juul betyder, at Aalborg-træner Jesper Jensen fortsat er ubesejret i ligaen efter kampen mod Skjern, som han repræsenterede i 13 år som spiller.

Kampen endte 24-24 efter 12-12 ved pausen, og det kan ikke mindst hjemmeholdet være glad for, for Aalborg-holdet lignede en taber. Med resultatet har både Aalborg og Skjern fem point efter fire kampe.

36-årige Jesper Jensen overtog Aalborg Håndbold før denne sæson, og træneren er altså fortsat ubesejret i ligaen.

Kampen var på forhånd imødeset med en vis spænding. Både Aalborg Håndbold og Skjern forventes at spille hovedroller, når DM-medaljerne skal fordeles til foråret.

Aalborg havde problemer i truppen, så blandt andre den skadede venstreback Marcus Mørk og det sygdomsramte playmaker-stjerneskud Sander Sagosen var ude.

Desuden havde den stærke venstrefløj Håvard Tvedten karantæne, efter at han pådrog sig et direkte rødt kort i de afsluttende sekunder af onsdagens 23-22-sejr ude over Mors-Thy.

Første halvleg af kampen i Gigantium blev præget af stor jævnbyrdighed, præcist som da Aalborg Håndbold i foråret vandt begge DM-semifinaler over Skjern med et mål.

Skjern stillede med en stjernebesat - om end ret smal - bagkæde med landsholdsspillerne Kasper Søndergaard, Henrik Møllgaard og Nikolaj Markussen, men gæsterne havde i kampens indledning meget svært ved at trænge igennem hjemmeholdets stærke forsvar.

Til gengæld kørte det derudad for Skjerns rotationsprincip på straffekast, og flere forskellige skytter nåede at score på den måde i første halvleg. I halvlegens sidste sekunder var det Henrik Møllgaard, der på et straffekast hamrede 12-12-udligningen ind bag Ole Erevik i Aalborg-målet.

Et minut forinden måtte publikum i Gigantium holde vejret, da Nikolaj Markussens 2,11 meter gled på gulvet, så hans lange ben nærmest gik i split.

Bagspilleren, der gik glip af EM i januar på grund af en skade i akillessenen, kunne lykkeligvis spille videre, men Nikolaj Markussen havde tydelige problemer i maveregionen.

Første halvleg var ikke oppe at ringe, hvad angår det offensive spil, og hjemmeholdet begik for mange personlige fejl.

Det fænomen fortsatte i begyndelsen af anden halvleg, hvor Skjern kom foran 17-15. Efter 40 minutters spil havde Jesper Jensen set nok, og træneren tog timeout med en meget klar dagsorden:

- Vi skal have de der personlige fejl væk. Gør, hvad vi har snakket om og ikke andet, lød budskabet fra træneren.

Jævnbyrdigheden fortsatte, men Skjern-holdet havde fortsat et lille overtag på måltavlen.

Kasper Søndergaard gjorde det godt, mens Henrik Møllgaard havde svært ved at få sit offensive spil til at køre.

10 minutter før tid kunne Nikolaj Markussen ikke spille mere, og så ventede en intens afslutning for publikum i Gigantium.

Syv minutter før tid udlignede Aalborg Håndbold-playmakeren Morten Slundt til 20-20, men to minutter før tid gjorde venstrefløjen Bjarke Christensen det til 24-22 til gæsterne.

39 sekunder før tid udlignede Aalborgs Buster Juul til 24-24 på et straffekast, efter at gæsternes fløjprofil René Rasmussen havde pådraget sig en tominutters udvisning.

Den scoring reddede et point til hjemmeholdet.