Aalborg hilser en politiskole velkommen

Rådmand for Skoleforvaltningen Tina French Nielsen vil have politiskolen til Aalborg.

Aalborg kommune ønsker sig brændende at få en kommende politiskole til kommunen. Derfor vil Tina French Nielsen nu til Christiansborg for at reklamere for Aalborg som den helt rigtige by for en jysk politiskole. 

- Det er vigtigt at informere maksimalt, om de muligheder Aalborg giver, udtaler rådmanden.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen vil også deltage i charmeoffensivet også. Og nu venter de bare på en invitation til mødet næste uge. 

- I og med, at fire andre kommuner i morgen har foretræde, forventer jeg bestemt, de vil se os, fortsætter Tina French Nielsen.

Aalborg er ifølge Tina French Nielsen det oplagte valg, når det gælder placering af Politiskolen, fordi Aalborg er studieby med stort S. Aalborg huser et bredt udsnit af uddannelsestilbud inden for rigtig mange brancher. Uddannelsestilbuddene dækker korte, mellemlange og videregående uddannelser.

Aalborg har omkring 45.000 studerende, og byen hilser endnu flere studerende velkommen fra Politiskolen. Aalborg Universitet er en central spiller i byen og har mange forskellige studieretninger, som kan knyttet sig til Politiskolen.

På det kommen charmeoffensiv vil det også blive nævnt at kultur- og fritidslivet blomstrer med sportsanlæg, kulturcentre, som Nordkraft og Musikkens Hus, og udendørs anlæg blandt andet med Havnebadet lige midt i centrum. Samtidig er cafemiljøet meget fremherskende i bybilledet.

Derudover er et stort område i Aalborg øst er under opbygning. Allerede nu er Aalborg Universitetshospital i gang med at bygge og det står efter planen færdigt i 2020. Ud over hospitalet er Aalborg Universitet, UCN og andre uddannelses- og kulturinstitutioner lokaliseret her, og med en Politiskole i dette område, er der mulighed for nye synergier med nye forskningsmiljøer, videndeling og arbejdspladser. 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord