Aalborg-hoteller når milepæl: Over 500.000 overnatninger sidste år

Foto: Hotel Chagall

Personalet på Aalborgs mange hoteller har haft mere at se til i 2015 end nogensinde før. For første gang nogensinde kom antallet af overnatninger over 500.000.

15,8 procent. Så meget steg antallet af hotelovernatninger i Aalborg fra 2014 til 2015 og sidste år blev dermed rekordår for byens hoteller.

Gennem 2015 har hotellerne i alt haft 500.000 overnatninger, og det er første gang nogensinde at man runder denne milepæl.

- Det er i sig selv en præstation, men jeg hæfter mig særligt ved, at der produceres hele 70.000 ekstra overnatninger på et enkelt år. Det giver grund til smil på læben, siger direktør hos VisitAalborg Rasmus Jerver.

Direktøren, der med god grund kan have et smil på læben, kan finde på en grund til at fastholde den glade grimasse.

- Det er meget flotte tal isoleret set for Aalborg, og sammenligner vi med tallene for både Nordjylland, København og Danmark generelt, så er det simpelthen imponerende, siger Rasmus Jerver.

Det er det danske og norske marked, der udgør den største del af de 500.000 overnatninger, men gæsterne bliver mere og mere internationale.

Nærmarkederne erfortsat de vigtigste for Aalborgs turisme, men det er både interessant og glædeligt, at væksten på de internationale markeder er over 35%. Det er et udtryk for, at Aalborgs virksomheder bliver mere og mere globale, men også resultatet af, at vi lykkes med at tiltrække værtskabet for stadigt flere internationale konferencer, og helt grundlæggende er det afgørende for vores regions vækstpotentiale, at Aalborg Lufthavn udvikler sig så positivt, som det har været tilfældet igennem de senere år, fortæller Rasmus Jerver.

Flere nyheder fra TV2 Nord