Aalborg i top: Her er det nemt at finde skraldespande

I Aalborg er der 97 indbyggere pr. skraldespand, og dermed er kommunen med helt i top i et nyt skraldebarometer.

I mange kommuner skal man kigge langt efter den nærmeste skraldespand, og for nogen bliver fristelsen til at efterlade skraldet på gaden for stor.

Men i Aalborg er der ingen undskyldning for ikke at rydde op efter sig selv. Her deles 97 borgere i gennemsnit om en skraldespand – og det er det næstlaveste antal borgere pr. skraldespand i landets ti største kommuner. Det viser et skraldebarometer, som SodaStream står bag.

Formålet er at sætte fokus på skrald og antallet af skraldespande.

- Der er selvfølgelig mange faktorer, der har betydning for, hvorvidt vores skrald ender i skraldespanden, men antallet af skraldespande i byerne er afgørende for mængden af affald, der flyder i parker og på gader og stræder. Hvis der er langt til en skraldespand bliver mange fristet til at lade skraldet ligge, siger Michele Fitzwilliams, der er nordisk marketingdirektør i SodaStream.

Hold Danmark Rent har foretaget en kortlægning, der viser, at affaldet i byerne primært er cigaretskodder, tyggegummi og plastik.

Skraldebarometer 2018. Kilde: SodaStream

Som det fremgår af barometeret er det Frederiksberg Kommune, der ligger i top. Her er der 87 indbyggere pr. skraldespand.

Læs også Affaldets rejse: Fra skraldespand til affaldssorteringen