Aalborg kan feste de næste mange år: Karnevallet med fortsat overskud

Aalborg Karneval kan igen i år præsentere et flot overskud, der vidner om en fortsat bæredygtighed af festivalen.

Torsdag er en god dag for arrangørerne bag Aalborg Karneval. De kan igen i år præsentere et flot overskud, efter karnevallet blev afholdt tidligere på året. 

Overskuddet for 2017 lyder på cirka 860.000 kroner, hvilket er et dyk i forhold til 2016, men tyder på en sikker kurs for festivalen, lyder det fra talsmand for Aalborg Karneval, Mette Bugge.

- Det er selvfølgelig en stor glæde at kunne præsentere et flot overskud for Nordjyllands absolut største kulturevent, som vokser år efter år. Det glæder mig nok allermest, at næsten 40.000 deltagere har købt loyalitetsarmbånd mod 33.000 året før, siger hun.

- Der er tydeligvis sket en kulturændring hos vores elskede karnevalister, som gør det til en fælles fest, hvor alle bidrager til at sikre, at vi fortsat kan forløse den kreativitet og glæde, som karnevallet besidder, fortsætter hun.

Omsætningen for i år slår dog ikke rekordoverskuddet fra 2016, der lød på cirka 1,5 millioner kroner. Mette Bugge mener dog, overskuddet for 2017 blot vidner om en fortsat bæredygtighed af festivalen. 

- Vi vil naturligvis gerne fortsætte udviklingen af vores elskede karneval. De kommende år vil der være endnu mere fokus på kunstnerisk udvikling og samarbejde med andre lokale og nationale aktører, siger hun.

Aalborg Karneval havde i 2017 besøg af mere end 70.000 deltagere - en udvikling, der har været stærkt stigende siden festivalens begyndelse. 


Seneste nyt

fra Nordjylland