Aalborg Kommune dropper p-billetterne og kontant betaling

Aalborg Kommune opdaterer sine p-automater, så man fremover blot skal indtaste sit registreringsnummer, når man har stillet bilen.

Snart er det slut med at lægge en p-billet i forruden, når du parkerer bilen i Aalborg på en af de kommunale parkeringspladser.

Aalborg Kommune er i gang med at opdatere sine p-automater, så man fremover blot skal indtaste sit registreringsnummer, når man har stillet bilen. Derved slipper man for at gå frem og tilbage mellem sin bil og automaten med en p-billet.

Aalborg Kommune forklarer, at meningen med de nye p-automater er at gøre parkeringen mere tidssvarende.

- I Aalborg Kommune vil vi gerne digitalisere mere, og parkering er et oplagt sted at digitalisere. Og så udskriver vi over én million p-billetter hvert år, så det er meget bedre for miljøet at spare billetten væk, siger teamkoordinator hos Trafik og Veje, Carsten Krogh.

Ingen har mønter længere

For fremtiden vil det også kun være muligt at betale for sin parkering med kreditkort eller mobilbetaling.

- Mængden af folk, der bruger mønter som betalingsmiddel, er stærkt nedadgående, og nu er det kun fem procent af bilisterne, der bruger mønter til at betale med. Dem, der tidligere har brugt mønter, kommer til at spare nogle penge, ved at skifte til kort eller mobilbetaling, for ofte lægger man lidt flere penge i parkeringsautomaten, hvis man ikke har det præcise beløb, siger Carsten Krogh.

Kommunen regner med, at alle de kommunale automater i Aalborg er udskiftet i denne uge. 

Nu er det slut med at betale kontant for parkering i Aalborg. Kommunen går over til digital parkeringsopkrævning

 


Seneste nyt

fra Nordjylland