Aalborg Kommune gav ikke de rigtige oplysninger

02:04

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

En virksomhed står med en regning på knap en halv millioner kroner, efter en mislykket handel med kommunen. Nu udtaler Aalborg Kommune sig i sagen.

Aalborg Farve og Lak ville tilbage i efteråret 2014 købe en grund af kommunen til udvidelse af deres virksomhed. Handelen var næsten i hus, da virksomheden selv finder ud af, at grunden er fredet af naturbeskyttelseslovens paragraf 3. Den måtte derfor IKKE bebygges.

Det er kommunerne, der har ansvaret for at registrere beskyttede arealer, men virksomheden havde intet fået at vide af Aalborg Kommune. Nu står de tilbage med en kæmpe regning for spildt arbejde af arkitekter og ingeniører.

Det har været registreret ovre ved os, men der har været noget intern formidling, der har gjort, at de oplysninger lå ikke, da man solgte grunden, siger rådmand for By – og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune Hans Henrik Henriksen.   

De to parter blev enige om at søge om dispensation til at bygge på grunden. En dispensation der var et år om at nå frem. I mellemtiden har Farve og lak grossisten fået lov til at trække sig fra aftalen. De var på grund af pladsmangel NØDT til at finde anden løsning.

Den her sag endte i Naturklagenævnet, og der er vi ligesom ikke herre i det hus fra Aalborg kommunes side, forklarer Hans Henrik Henriksen.

Aalborg Farve og lak hænger stadig på regningen på knap en halv million kroner for spild arbejde, fordi Kommunen ikke oplyste, at de var ved at sælge en grund, der ikke måtte bebygges. Penge som virksomheden vil have kommunen til at refundere på grund af fejlen.  

Vi har en dialog med Aalborg Farve og Lak, men jeg vil ikke stå her foran kamera og love, at der bliver noget kompensation. Vi har en god dialog, og så må vi se, hvad udkom der bliver af det, siger rådmand for By – og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune Hans Henrik Henriksen.   

Så bliver det forhåbentligt sidste gang en fredet grund bliver sat til salg som byggegrund.

Vi har faktisk her i efteråret registreret al vores paragraf 3 natur, så forhåbentligt så er det hele registreret, men jeg vil ikke stå og love, at fejl ikke kan opstå.