Aalborg Kommune inviterer 8.000 borgere til topmøde

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Tilfældigt udvalgte aalborgensere bliver inviteret til topmøde af kommunen, og skal være med til at skabe identiteten for fremtidens Aalborg.

Aalborg kommune vil finde en ny identitet og nyt varetegn for Aalborg. Derfor er visionsprocessen kaldt DNA Aalborg i gang. Og kommunen vil have så mange borgere med i processen som muligt.

Kommunen sendte fredag 8.000 invitationer ud via e-Boks til tilfældigt udvalgte borgere. Med invitationerne håber kommunen at få mange borgere til at deltage i et borgermøde den 10. november i Aalborg Kongres og Kultur Center.

Henover weekenden har 138 borgere allerede meldt sig til, oplyser Aalborg Kommune mandag morgen.

Det gamle billede af en grå arbejderby er ved at være forældet, og det er tid til at tegne et nyt portræt

Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester i Aalborg Kommune

På borgertopmødet skal deltagerne drøfte de input, der allerede nu kommer fra medborgere, virksomheder, institutioner med videre.

- DNA Aalborg er et fælles projekt. Alle kan være med. Vi skal sammen skabe en ny fortælling om vores dejlige kommune – en fortælling, der er moderne, tidssvarende og medtager de mange positive forandringer, der har fundet sted her. Det gamle billede af en grå arbejderby er ved at være forældet, og det er tid til at tegne et nyt portræt, lyder det fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) i Aalborg Kommune og fortsætter:

- Borgertopmødet er en vigtig del af det arbejde, og vi håber at se mange engagerede borgere. Det er jo dem, der kender kommunen og bruger den i dagligdagen. Jeg tror, vi får en rigtig spændende dag med mange gode input, fortsætter borgmesteren.

Den nye fortælling og vision behandles politisk af byrådet omkring årsskiftet, oplyser kommunen.

Hvis man ikke er en af dem, der har modtaget en invitation kan man ifølge Aalborg Kommune også blive en del af DNA Aalborg på www.aalborg.dk/dna eller på Aalborg Kommunens Facebook-profil.

Flere nyheder fra TV2 Nord