Aalborg Kommune om Musikkens Hus: - Vi mener ikke, der er gjort noget ulovligt

Vikarierende rådmand for kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, Mads Sølver Pedersen (V), mener, at Musikkens Hus kan handle selvstændigt, selvom de modtager kommunal støtte.

Søndag kunne TV2 Nord fortælle, at koncert- og eventhuset Musikkens Hus i Aalborg har lejet lydudstyr hos en af sine ledende medarbejdere frem for at sætte opgaven i udbud. 

Det har fået flere lydmænd i Aalborg til at råbe op, for de mener, at det er konkurrenceforvridende, da Musikkkens Hus årligt modtager 14 millioner kroner i offentlig støtte. Derfor mener lydmændene, at Musikkens Hus bør handle som en offentlig institution og sætte opgaverne i udbud.

Men den ansvarlige politiker på området, vikariende rådmand for kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, Mads Sølver Pedersen (V), mener ikke, at Musikkens Hus har gjort noget ulovligt. 

- Vi har allerede set regnskaberne fra '15 og '16, hvor regningen for lydudstyret er påført, og vi mener, at det er fuldt ud lovligt. Musikkens Hus er en selvstændig erhvervsdrevet fond og fungerer på privatsretlige principper, så de må køre deres forretning, som de har lyst til, siger Mads Sølver Pedersen.

Mads Sølver Pedersen
Mads Sølver Pedersen
Foto: Altinget.dk

Men i udbetaler jo støtte til Musikkens Hus. Så er de vel ikke helt selvstændige?

Vi har lavet en aftale med Musikkens Hus, og de får tilskud til at løse nogle opgaver, vi har bedt dem om. Dem har de løst tilfredsstillende, så vi har ingen grund til at blande os. Vi har jo selv folk i bestyrelsen i Musikkens Hus, så vi havde reageret, hvis der var sket noget ulovligt, siger Mads Sølver Pedersen. 

Har aldrig sat opgaven i udbud

Ifølge professor i samfundsvidenskab på RUC Bent Greve er det ellers i direkte strid med loven, hvis Musikkens Hus har lejet lydudstyr af den samme virksomhed og ledende medarbejder flere år i træk.

- Man kan ikke år efter år bruge den samme leverandør uden at sætte det i udbud. Det vil sige, at så har man brugt mere end de grænser, der er for, hvornår ting skal i udbud, sagde Bent Greve til TV2 Nord søndag.

Bør Musikkens Hus ikke sætte opgaven om lydudstyr i udbud?

- Det vil jeg ikke forholde mig til. Det bestemmer de, og det har bestyrelsen besluttet, siger Mads Sølver Pedersen.

Han fortæller dog, at aftalen med Musikkens Hus selvfølgelig kan ændres, når den engang skal genforhandles. Han kan dog ikke på nuværende tidspunkt sige, om der er noget i aftalen, han umiddelbart mener, der skal ændres. 

Musikkens Hus har ikke gjort noget ulovligt, mener Venstre fungerende kulturrådmand, Mads Sølver Pedersen efter kritik af manglende udbud

Seneste nyt

fra Nordjylland