Aalborg Kommune sender regning til boligselskaberne

Boligselskaberne skal betale for nye kloakker. En ny og endnu ikke offentliggjort kloakrapport fortæller, at det bliver dyrt for de almene boligselskaber, når kommunerne ikke længere vil stå alene med udgifterne til nye kloakker

Regning for regn
Kloakkerne ikke kan klare de heftige regnskyl, og det bliver fremover boligselskaberne og husejerne der fremover skal betale.
Det skriver magasinet Boligen, der udkommer i morgen, og som udgives af Boligselskabernes Landsforening.

Aalborg Kommune vil ikke betale
Mange husker sikkert de senere års billeder af oversvømmede haver og veje, og i de kommende år skal vi forberede os på 30 procent mere regn, men hvem skal betale for de store oversvømmelser.
Hos Aalborg Kommune er man ikke i tvivl.

- Boligselskaberne og husejerne må vænne sig til, at de kommer til at betale for det vand, der falder på deres grund, siger Bo Laden, afdelingsingeniør i kloaksystemer i Aalborg Kommune og medforfatter af rapporten om klimaforandringernes betydning for kloakforsyningerne.

Ny lovgivning på vej
Rapporten, der bliver færdig til efteråret, skal munde ud i klare retningslinjer og gerne en ny lovgivning om fremtidens håndtering af regnvandet.

Også forventninge til rent vand
Det er ikke kun bortskaffelse af regnvandet, der vil påføre boligorganisationer og andre husejere store ekstraudgifter.
Ifølge Bo Laden vil rapporten også indeholde anbefalinger om at pålægge grundejerne at sikre, at vandet er rent, når det sendes ud i det offentlige net.


Seneste nyt

fra Nordjylland