Aalborg Kommune snyder østarbejdere

 Aalborg Kommune snyder østarbejdere

Ugebrevet A4 har lavet en undersøgelse, der viser at flere kommuner, heriblandt Aalborg, rådgiver østarbejdere forkert i forbindelse med kontanthjælp.

Hvis en polak har været i Danmark i over tre måneder, og bliver arbejdsløs, ja så har vedkommende ret til kontanthjælp, ligesom danske statsborgere. Det er bare ikke den information de arbejdsløse polakker får, når kontakter blandt andet Aalborg Kommune.

Det viser en rundringning foretaget af ugebrevet A4.
15 af landets største kommuner giver vidt forskellige svar på spørgsmålene. Sagsbehandlerne har ikke styr på de EU-regler, der fortæller at østarbejdere har ret til de samme fordele og ydelser som danske statsborgere.

- Det er dybt uacceptabelt, at der ikke er ensartet rådgivning hos kommunerne, men i stedet et forvaltningsmæssigt rod, som man ikke kan byde nogen borgere. Det bekymrer mig virkelig, at de ikke har styr på det, siger Preben Brandt, formand for Rådet for Socialt Udsatte til Ugebrevet A4.

Aalborg Kommune oplyser man, at en polsk arbejdsløs kun kan få støtte til hjemrejsen i tilfælde af arbejdsløs. Det er en forkert oplysning. For polakker har ret til kontanthjælp, når de har været i landet i tre måneder.


Seneste nyt

fra Nordjylland