Aalborg Kommune for Statsforvaltningen

Mandag besluttede byrådet i Aalborg at dække underskuddet for Karolinelund. Den beslutning skal nu ses efter i sømmene af Statsforvaltningen.

I går blev låget pillet af Tivoli Karolinelunds kiste, da byrådet i Aalborg besluttede at åbne for en ny udbudsrunde.

Samtidigt blev det vedtaget at kommunen dækker selskabets samlede gæld på 13.9 millioner kroner. Selvom der i første omgang kun var givet en garanti for seks millioner.

Den beslutning har nu fået folketingskandidat for venstre og erhvervsadvokat Preben Bang Henriksen til at indbringe sagen for Statsforvaltningen. Det fortæller P4 Nordjylland. Da Karolinelund er en selvejende institution er kommunens tilsagn om at dække underskuddet nemlig ulovligt.

I det hele taget har der været megen polemik omkring hvad kommunen har lovet overfor kreditorerne. Gårdsdagens byrådsmøde indeholdt blandt andet en ophedet debat om, hvad borgmesteren havde informeret om og hvornår.

Den diskussion har nu fået folketingsmedlem Per Clausen (Enh. L.) til at udtale:

- Det virker meget besynderligt, hvis borgmesteren skulle have givet en støtteerklæring, hvor han lover, at Aalborg Kommune vil betale, hvad det koster at afvikle Karolinelund, uden at have informeret de øvrige rådmænd om sagen. På de anden side er det fuldstændig uforståeligt, hvis den ansvarlige rådmand på området har glemt, at hun har fået en sådan information. Derfor har jeg i dag bedt borgmesteren om at forklare, hvornår og hvordan han har orienteret rådmændene om denne sag.
   
- Borgmesterens støtteerklæring forklarer, hvorfor Den Danske Bank har ladet Karolinelund overtrække sin kassekredit. Derfor synes jeg, at borgerne i Aalborg har krav på at vide om borgmesteren eller den ansvarlige rådmand har været orienteret om den økonomiske udvikling i Karolinelund  og hvad de har foretaget sig på baggrund af disse oplysninger, fortsætter Per Clausen.

Èn ting ligger i hvert tilfælde helt fast: det er ikke det sidste der er hørt om føljetonen Karolinelund.


Seneste nyt

fra Nordjylland