Aalborg Lufthavn er flyvende: Flest rejsende nogensinde

I januar måned landede og lettede 116.802 passagerer i og fra lufthavnen. Det er en stigning på 1,3 procent i forhold til sidste år.

De mange direkte afgange til verdens feriedestinationer og gratis parkeringspladser lokker nordjyderne, når vi skal på ferie. Aalborg Lufthavn er blevet manges foretrukne afrejselufthavn - det viser nye tal fra Aalborg Lufthavn.

Januar måned blev den største januar nogensinde i Aalborg Lufthavns historie - med en passagervækst på 1,3 procent. Sidste år fløj 115.295 passager til og fra lufthavnen.

Mange skirejser trækker de rejsende til

På direktionsgangen i Aalborg Lufthavn er man helt klar over, hvad der trækker i nordjyderne i vintermånederne:

- Vi ser en stærkt stigende efterspørgsel på skirejser direkte fra Aalborg Lufthavn, hvorfor det er fantastisk, at der er kommet endnu flere skimuligheder på banen. I 2018 har vi det største skiprogram nogensinde, hvor der løbende er kommet flere afgange til, der gør, at der i vinterferien er hele tre afgange ned til attraktive skiområder i Østrig, Italien og Frankrig, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.    

Færre rejser indenrigs i Danmark

Ifølge Aalborg Lufthavn er det rejserne til udlandet, der trækker i nordjyderne. Vi har nemlig rejst færre gange til Danmarks øvrige lufthavne. I januar 2018 var der en tilbagegang i indenrigstrafikken på 9,2 procent. Således rejste 68.224 indenrigs i januar 2018 mod 75.167 i samme måned sidste år. 


Seneste nyt

fra Nordjylland