Aalborg Lufthavn er nu klar med MobilePay

01:26

Som den første lufthavn i Danmark indfører Aalborg Lufthavn nu Danske Banks mobile betalingssystem, MobilePay.

Nu kan du tage i lufthavnen og slå dig løs i de mange butikker uden at finde pengepungen frem. Som den første danske lufthavn introducerer Aalborg Lufthavn nu MobilePay. Det sker i et samarbejde mellem lufthavnen, Danske Bank og it-leverandøren JCD, der med det mobile betalingssystem vil gøre turen og tiden i terminalen nemmere og hurtigere.

- Aalborg Lufthavn er i dag en topmoderne inden- og udenrigslufthavn, og alene sidste år rejste mere end 600.000 til udlandet direkte fra Aalborg. Derfor arbejder vi på at gøre turen gennem lufthavnen så hurtig og nem som mulig. Et af tiltagene på det område er MobilePay. Derfor forventer vi, at en god del af betalingerne fremover vil ske via mobilen, siger salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn Rikke Mølgaard i en pressemeddelelse. 

For dig og mig vil der ikke være nogen forskel. Du kan stadig betale som, du altid har gjort, og hvis MobilePay er at foretrække, vil det også være, som det plejer. 

- Man aktiverer ganske enkelt Bluetooth eller NFC og holder telefonen op mod den lille hvide brik ved kassen. Derefter er det præcis den samme fremgangsmåde, som når man ellers bruger MobilePay i butikker eller privat. Vi leverer flere og flere af disse integrerede kasseløsninger med både Dankort og MobilePay, og det er den samme løsning, som fx Dansk Supermarked har valgt. Derfor er vi sikre på, at kunderne vil tage imod muligheden for også at betale digitalt i lufthavnen, siger Bjarke Dam Nielsen, specialist i MobilePay hos JCD i en pressemeddelelse. 

Hvis du har hang til Toblerone, lufthavnsparfume eller en lille kuffert, kan du allerede svinge mobilen i dag. Systemet er nemlig allerede klar til brug. 

Flere nyheder fra TV2 Nord