Aalborg Lufthavn mister tre ruter

Tre ruter ud af Aalborg Lufthavn lukker til vinter. Alligevel fastholder direktøren, at lufthavnen vokser.

Efter kun et halvt år har SAS besluttet at lukke ruten mellem Aalborg og Oslo, fordi ruten ikke er lønsom nok. Det samme gælder Norwegians ruter til Alicante og Las Palmas.

- Vi reviderer hele tiden vores flyplaner, og forsøger at sende flyene derhen, hvor der er størst behov for dem. Det går desværre udover ruterne til Alicante og Las Palmas i vinterprogrammet, siger Daniel Kirchhoff, som er kommunikationsrådgiver i Norwegian.

Selvom Aalborg Lufthavn mister afgange til tre destinationer, så fastholder direktøren, at lufthavnen vokser.

- Det er rigtigt, at vi mister nogle afgange med SAS og Norwegian, men til gengæld har vi haft god fremgang i chartertrafikken. Samlet set giver det et plus, siger Søren Svendsen.

Hos en af lufthavnens store charteroperatører giver rutelukningerne ikke anledning til at sende flere charterfly i luften.

- Vi tror, at markedet er landet der, hvor efterspørgslen er. Så vi glæder os til en sæson, hvor vi kan sælge billetterne til katalogprisen, fordi der bliver mere rift om dem, siger Stig Elling, som er salgsdirektør i Star Tour.

Men ifølge lufthavnsdirektøren kommer de allerede etablerede selskaber i lufthavnen ikke til at hvile på laurbærrene.

- I løbet af september kommer der nyheder fra os både på charterdelen og ruteflyene, som vil give væsentlig mere trafik, end den der forsvinder, siger Søren Svendsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland