Aalborg Lufthavn udvider for 150 millioner

Aalborg Lufthavn udvider for 150 millioner. Første fase står klar 1. juni 2012

1000 nye parkeringspladser, dobbelt så mange gates. Aalborg Lufthavn har besluttet at udvide for 150 millioner kroner. Og det vil sætte mere skub i den nordjyske vækst, siger Aalborgs borgmester, Henning G. Jensen.  

I løbet af de næste to år får lufthavnen gradvist plads til flere ruter og flyafgange og flere gratis parkeringspladser til passagererne. Antallet fordobles af både gates til 12 og af parkeringspladser til 4000. Terminalen skal udvides med 60 procent og får også flere butikker.

Det vil være med til at tiltrække flere danske og internationale virksomheder og studerende og booste både indbyggertallet og byens kulturliv, siger borgmester Henning G. Jensen (S).

- I forvejen er det lykkedes os her under krisen at øge beskæftigelsen med 6000, ligesom folk tjener mere og mere. Udvidelsen af lufthavnen vil forstærke den udvikling, også efter at luftfartsselskabet KLM netop har startet en rute mellem Aalborg og Amsterdam, siger Henning G. Jensen.

Aalborg Lufthavn havde sidste år havde den næststørste fremgang blandt de 30 største, nordiske lufthavne med 19,5 procent til i alt knap 1,4 millioner passagerer. Og det er baggrunden for udvidelsen, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

- Vi har en stigning i passagertallene på hele linjen af indlands- og udlandsruter og charterruter. Og vi tiltrækker nu passagerer fra et meget større opland, siger Søren Svendsen.

Aalborg Lufthavn er den eneste i landet med gratis parkering. Og det har tiltrukket kunder ikke bare fra Aarhusområdet, men helt fra Sønderjylland, oplyser lufthavnsdirektøren.

Forsiden lige nu