Aalborg med ghetto - igen

Sebbersundvej i Aalborg Øst er endnu engang på listen over belastede boligområder i Danmark. Foto: TV2/Nord

Et boligkvarter i Aalborg Øst er endnu engang på den såkaldte ghettoliste.

Regeringens såkaldte ghettoliste indeholder endnu engang et boligkvarter i Aalborg Øst, nemlig Sebbersundvej. Området var også på ghettolisten i 2010 men blev taget af listen i 2011. Og den opdaterede liste fra 1. oktober indeholder altså endnu engang Sebbersundvej.

Det er kun en del af Sebbersundvej, som er på ghettolisten. Det gælder et område med 1150 mennesker, hvor 19,5 procent er fra ikke-vestlige lande eller er efterkommere af indvandrere, 44,6 procent er uden tilknytning til arbejdsmarkedet, og 3,2 procent har en dom.

Det er Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, der laver listen over belastede boligområdet, og i alt er 33 områder rundt omkring i landet på listen.

For at komme på ghettolisten skal et boligområde have mindst 1000 beboere, der opfylder to af tre kriterier:

1. Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 procent

2. Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 procent - altså et gennemsnit for de seneste fire.

3. Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer pr. 10.000 beboere på 18 år og derover overstiger 270 - ligeledes et gennemsnit for de seneste fire år.

Thisted har også tidligere været på listen med boligområdet på Havrevej, men området er nu taget af listen og kan dermed ikke længere kalde sig for en ghetto.