Aalborg nomineret til lyspris

To af Aalborg Kommunes projekter er nomineret til Den Danske Lyspris 2008. Det drejer sig om Lysløjpen i Mølleparken og Brolandingen i Nørresundby. Der er i alt fem projekter nomineret til prisen.

- Vi håber selvfølgelig at et af vores projekter løber med sejren, lyder det fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Den Danske Lyspris tildeles særligt bemærkelsesværdige indendørs- eller udendørs belysningsanlæg, som på fornem vis kombinerer teknologi, kvalitet, energi, æstetik/arkitektur, farver, oplevelser m.v. To af Aalborgs projekter er faldet i juryens smag.

<b>Lysløjpen i Mølleparken</b>
Lysløjpen blev indviet i februar 2007 og strækker sig over en 2,5 km, lang rute, som oplyses af 101 nyudviklede LED-pullerter. Lysløjpen blev etableret for at skabe mere opmærksomhed omkring natur og motion.

<b>Brolandingen i Nørresundby</b>
Den nyrenoverede plads ved brolandingen i Nørresundby blev indviet på kulturnatten 2007. Ved den lejlighed blev der også for første gang blændet op for stedets nye spektakulære lyssætning, som har medvirket til at give området en helt ny identitet - et stemningsskabende krydderi til pladsens nytilkomne udfoldelsesmuligheder med multibane til basket og hockey.

Flere nyheder fra TV2 Nord