Aalborg og Hjørring klarer krisen godt

En opgørelse lavet for Ugebrevet A4 viser, at Aalborg og flere andre af de største byer i Danmark har klaret sig bedst gennem krisen.

Aalborg og Hjørring slipper godt gennem krisen, mens det går skidt for borgerne i en række mindre byer.

Det viser en ny opgørelse over, hvordan folk har det i hver kommune, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for Ugebrevet A4. Her ranglistes byerne efter, hvordan borgerne havde det i 2007 og igen i 2011.

Både Hjørring og Aalborg har taget et markant ryk opad på et nyt, grundigt indeks over, hvordan det står til med borgerne i landets kommuner. Aalborg er sprunget 17 pladser frem til en placering som nummer 45, mens Hjørring er hoppet 25 pladser frem til en placering som nummer 61.

Især landets største kommuner har klaret sig godt, mens krisen har været hård ved en række mindre samfund.

- I løbet af krisen har vi gjort meget ud af at spare på administrationen for samtidig at investere overalt i kommunen i blandt andet byggerier. Eksempelvis får vi nu opført 5000 ungdsomboliger, siger borgmester Henning G. Jensen (S) til Ugebrevet A4.

Bevægelserne i indekset viser, at krisen har været nådig ved de store byer, vurderer kommunalforsker Roger Buch, som er forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Boligmarkedet i Aarhus og København begynder efterhånden at nærme sig det samme prisniveau, som man havde før krisen. Det viser i ekstrem grad, hvor forholdsvis let de er kommet gennem krisen, siger Roger Buch.

Indbyggernes tilstand er blevet målt på 16 forskellige områder. Det drejer sig blandt andet om graden af uddannelse, hospitalsbesøg, beskæftigelse, tilflytning til kommunen og formue.


Seneste nyt

fra Nordjylland