Aalborg-området vågner til tykt snedække

Store dele af Nordjylland vågner torsdag morgen op til snedækkede veje og indkørsler. Der er dog store lokale forskelle i snemængderne.

Aalborg-området er torsdag morgen stået op til et snedække på omrking fem centimeter. I resten af Nordjylland har den hvide nedbør også lagt sig, men i meget varierende grad. Sådan lyder meldingen fra vagthavende meteorolog ved DMI Michael Skelbæk.

- Der er store lokale forskelle på, hvor meget sne, der er kommet. Sne er en sjov størrelse, for modsat regn, kan vi ikke bruge vores målestationer til at registrere mængderne. Men på de webcams, jeg kigger på nu, ser det ud til at Aalborg-området har fået et godt drys mens andre steder har fået under en centimeter.

Ved Vejdirektoratet er meldingen den samme. Her har man natten igennem saltet præventivt, og torsdag morgen da det kraftige snefald i og omkring Aalborg begyndte, blev det store snerydningsapparat også sat i  gang.

- Det er hovedsageligt i Nordjylland, vi er ude og rydde sne, og det er også det område, DMI har sendt glatføremeldinger ud for, lyder det fra vagthavende ved Vejdirektoratets trafikcenter Jakob Riis-Petersen.

Torsdag morgen omkring klokken seks var motorvejen på begge sider af Limfjordstunnelen endnu ikke blevet ryddet, og der kan derfor være risiko for meget glatte veje og kødannelser i morgentrafikken.

Det glatte føre havde klokken 06.00 endnu ikke givete Nordjylland Politi ekstra arbejde.

- Folk er heldigvis påpasselige, for det her vejr kan man se, giver glatte veje. Det var værre, hvis vejene var spejlglatte på grund af is, lyder det fra vagtchef ved Nordjyllands Politi Bruno Brix.

Nordjyllands Trafikselvskab har torsdag morgen meldt ud man må påregne forsinkelser fordi busserne har svært ved at komme frem på de glatte og snedækkede veje. 

Hvordan ser situationen ud ved dig? Del dit billede på vores Facebook-side eller send det i en mail til redaktion@tv2nord.dk 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland