Aalborg Øst på det store lærred

Foto: Lone Vad Dam

En ny kortfilm skildrer et følelsesdrama mellem mor og datter. Filmen udspiller sig i Aalborg Øst, hvor instruktøren er opvokset.

En ny dansk kortfilm havde søndag premiere i Biffen i Nordkraft. Kortfilmen hedder "Baby". Den udspiller sig i Aalborg Øst, hvor filmens instruktør Camilla Ramonn er opvokset.

- Jeg er spændt på at høre, hvad folk siger. Jeg fortæller jo bare om miljøet, som jeg ser det, så jeg glæder mig til at få noget respons. Denne premiere er den allervigtigste, fordi det er de lokale, der er med, siger instruktør Camilla Ramonn.

Selvom instruktøren i dag bor i København, så betyder det meget for hende, at alt føles rigtigt, når hun rykker filmsettet fra hovedstaden til Aalborg.

- Det har været sindssygt vigtigt for mig at skabe en så stor autencitet, som muligt. Og derfor har vi skulle filme i Aalborg Øst og vi har skulle finde skuespillere, som kommer fra området, siger Camilla Ramonn.

Hovedrollen i filmen bliver spillet af syvårige Nynne Filipsen. Hun blev udvalg ved en casting på Vaarst-Fjellerad Skole til rollen som den seksårige Nadjaline.

Nadjaline skulle have haft en lillebror, men moderen mister barnet i slutningen af graviditeten. I sin lyst til at hjælpe tager Nadjaline en dag en baby med hjem, da hun ser en barnevogn stå uden opsyn, og herfra udspiller dramaet sig.

- Jeg synes, det er en interessant film. Som mor gør det på den ene side rigtig ondt at se, men så på den anden side handler det om den kæmpe loyalitet, børn har til deres forældre uanset hvad, siger Frida Tarp Hansen efter at have set kortfilmen.

- Jeg synes, den var rigtig god. Den giver for så vidt et meget godt billede af det kendskab, som jeg og nok også mange andre har af Aalborg Øst, siger Karsten Siemensen, som også havde fundet vej til premieren i Nordkraft.

Instruktøren håber, at "Baby" ændrer nogle folks syn på Aalborg Øst, men det er ikke et decideret mål med filmen.

- Det er ikke en reklamesøjle for hverken det gode eller det dårlige ved Aalborg Øst, siger Camilla Ramonn.

"Baby" får Aalborg Øst-premiere ved et sommerarrangement den 21. juni, og kortfilmen vil senere blive vist på tv.

Flere nyheder fra TV2 Nord