To Aalborg-piger med i OL-satsning

 To Aalborg-piger med i OL-satsning

Nynne Holdt-Caspersen og Carina Christiansen fra Aalborg Bueskyttelaug er med i Team Danmarks og Dansk bueskytte Forbunds satningsprogram frem til OL i London 2012.

Carina Christiansens bedste resultat er en placering som nr. 7 ved VM i 2009 og Nynne Holdt-Caspersen repræsenterede, som eneste kvindelige bueskytte, Danmark ved Ungdoms-OL i Singapore i 2010.

Ud over de to Aalborg-skytter er der yderligere tre kvinder med på listen: Anne Marie Laursen (Silkeborg), Maja Jager (Broby) samt Louise Laursen (Tåstrup).

Kvalifikationen til OL kan ske både som individuel eller som hold. Individuelt kan hver nation kun få kvalificeret én herre og én dame skytte, og som hold kan hver nation få tre pladser. Der bliver derfor kamp om pladserne for de to Aalborg-skytter, der hver dag træner mange timer for at nå deres mål.

Det er de 9 bedste hold i verden, der kommer med til OL i London. Allerede til næste sommer skal første store udfordring mod målet stå. Her finder VM sted i Italien, og det er samtidig første og bedste mulighed for at kvalificere en eller flere skytter til OL. Samtidig er gode resultater ved VM naturligvis også et meget vigtigt mål.


Seneste nyt

fra Nordjylland