Aalborg Pirates vinder grundspillet efter sejr i Herlev

Selvom der er to kampe tilbage i grundspillet har Aalborg Pirates allerede vundet. Efter sejr over Herlev kan piraterne ikke hentes.

Aalborg Pirates har gennem hele sæsonen (med små udfald, indrømmet) været suveræne i Metalligaen, og havde holdet ikke vundet grundspillet som det lykkedes at gøre tirsdag aften, kunne de med rette være skuffede.

Alt klappede dog, og ingen er skuffede. Det skulle da lige være Herlev Eagles, der altså viste sig at være piraternes sidste forhindring inden førstepladsen i grundspillet var i hus.

6-2 blev Herlevs ørne slået, men det var først i tredje periode fuglene for alvor blev plukket. Første periode endte 1-1 på mål af piraternes Henry Hardason og Eagles' Kim Staal, og det var også stillingen efter anden periode, der endte målløs.

I tredje periode tog en vis herre dog ved Aalborg Pirates og på 12 minutter var 1-1 lavet om til 5-1 i nordjysk favør. Herlev Eagles fik reduceret til 5-2 med fem minutter igen inden Julian Jakobsen med hjælp fra Mikkel Højbjerg og Kristian Kodal satte det sidste punktum i kampen og scorede til 6-2.

Med sejren har Aalborg Pirates 88 point og et forspring på seks point til Odense Bulldogs. Der er to kampe tilbage af grundspillet og Aalborg Pirates kan derfor ikke indhentes på førstepladsen.

Sejren i grundspillet giver Aalborg Pirates førstevalg, når holdene skal vælge modstandere til kvartfinalerne.