Aalborg politikere: Aalborg Teater bliver snydt

Foto: TV2/Nord

Aalborg Teater forfordeles af staten. Det mener Venstre i Aalborg på baggrund af et notat, som med baggrund i Finansloven og Danmarks Statistik viser, at Aalborg Teater både leverer lige så mange og lige så solgte egenproduktioner, men får et langt mindre statsligt driftstilskud end både Aarhus Teater og Odense Teater.

Ifølge notatet er det gennemsnitlige driftstilskud til Aarhus Teater 71 procent større end Aalborg Teaters, og Odense Teaters driftstilskud er 35 procent større.

Tilskuddet pr. tilskuer er 51 procent større på Aarhus Teater, mens det er 12 procent større på Odense Teater.

Gennemsnitligt over de seneste fire år har Aalborg Teater leveret flere egenproduktioner og solgt flere billetter end de øvrige to landsdelsscener.

Derfor går Venstres folketingskandidat i Aalborg Kristian Andersen, og formanden for partiets byrådsgruppe, Mads Sølver Pedersen, nu til kulturminister Per Stig Møller (K) og Venstres teaterordfører, Britta Schall Holberg, for at få sat nye rammer for fordelingen af tilskuddet til landsdelsscenerne.

- Det er i virkeligheden en kamp for Aalborgs fremtid som studieby og vækstregion. Jeg er ikke mere til teater end andre dele af kulturlivet. I dette hele taget er det begrænset, hvad jeg som familiefar og aktiv i det frivillige foreningsarbejde selv når at være nyder. Men kultur er vigtig for Aalborgs position som studieby og vækstregion. Skal vi tiltrække studerende, turister og internationale eksperter til Aalborg Universitet og erhvervslivet, skal vi også være en levende kulturel by. Og desværre begrænser forfordelingen sig ikke alene til teaterområdet, men er generel i forhold til kulturlivet. Og det skal ændres, siger folketingskandidat Kristian Andersen (V), der nu vil forsøge at samle en bred alliance af nordjyske folketingsmedlemmer og kandidater om synspunktet.

Flere nyheder fra TV2 Nord