Aalborg Portland cementerer økonomisk fremgang

Den cement Aalborg Portland leverer, er hård som sten - og virksomhedens økonomi er ligeså bund solid. I en netop offentliggjort årsrapport er der masser af fremgang at spore. Nu sætter firmaet fokus på miljøet

Aalborg Portland kalder selv årets resultat for "tilfredsstillende". Ordene lyder beskedne, når man kigger på de sorte tal på bundlinjen. 2007 bød på et resultat på 568 millioner kroner - en markant fremgang mod året før på 458 millioner kroner.

- Det er et godt resultat, og det bedste i mange år. Og vi er helt klart blevet båret frem af de økonomiske konjunkturer, siger koncernøkonomi- og finansdirektør i Aalborg Portland Henning Bæk til TV2/NORD.

På trods af den markante økonomiske fremgang, så er koncernen dog mindre optimistisk for det kommende regnskabsår, hvor markedet i USA allerede nu tegner til at gå nedad.

Modsat er der stadig masser af vækst i både Asien og Mellemøsten, alligevel forventer Aalborg Portland et ringere resultat for indeværende år.

>b/b<
Aalborg Portland lægger i sin årsrapport vægt på virksomhedens udsplip af CO2 - et område, som er i stor fokus de kommende år.

- Vi arbejder meget målrettet med at reducere CO-udslippet, så vi kan bidrage positivt til samfundsudviklingen. Derfor har vi også fokus på aktivt at bruge færre fossile brændstoffer, fortæller Henning Bæk til TV2/NORD


Seneste nyt

fra Nordjylland