Aalborg Portland vil tiltrække lærlinge ved DM i Skills

Aalborg Portland håber på at vise sig frem ved DM i Skills i jagten på nye, dygtige lærlinge.

Gigantium i Aalborg danner i den kommende weekend de fysiske rammer om årets DM i Skills, og hos cementvirksomheden Aalborg Portland er der sat store krydser i kalenderen på dagene fra 26. til 28. januar. DM i Skills er nemlig et vigtigt arrangement for den nordjyske virksomhed.

- Det primære for os er naturligvis at tiltrække unge til de ledige stillinger, men det er også helt afgørende, at det er de rigtige, der søger, og at de har lyst til at gøre karriere inden for vores branche. Derfor er matchmaking vigtigt, og det kan vi bruge DM i Skills til, siger Svend Pedersen, der er HR-partner hos Aalborg Portland i Aalborg.

Aalborg Portland har i årevis haft omkring 25 lærlinge og elever ansat i virksomheden, og det gør cementproducenten til den procesvirksomhed i Danmark, der har den højeste andel af lærlinge per ansat. Flere af virksomhedens lærlinge deltager i den kommende weekends DM i Skills.

Aalborg-virksomheden er den eneste i Danmark, der producerer cement, og det gør det vaskeligt at finde medarbejdere, som har speciale i netop cementproduktion. Aalborg Portland er derfor afhængige af at sikre sig dygtige lærlinge og elever, som virksomheden selv kan være med til at forme.

- Danske procesvirksomheder bliver mere og mere specialiserede, og derfor har vi og andre procesvirksomheder en særlig udfordring, når vi skal tiltrække medarbejdere. Hos Aalborg Portland har vi derfor valgt at uddanne en del af vores medarbejdere selv, og det bliver endnu mere nødvendigt i de kommende år. Derfor tilbyder vi en lang række karrieremuligheder – det kan også være internationalt. Flere af vores ledere er startet som lærlinge eller elever på fabrikken i Aalborg, siger Svend Pedersen.

Han håber, at Aalborg Portland får mulighed for at fortælle potentielle lærlinge om mulighederne i virksomheden ved DM i Skills, hvor mange erhvervsskoleelever vil være til stede i Gigantium.

Du kan følge DM i Skills på TV2 Nord Salto, når vi sender direkte fra Gigantium den 28. januar mellem klokken 10 og 12.


Seneste nyt

fra Nordjylland