TV2 Nord

Aalborg Portlands fremtid usikker

Aalborg Portlands ser fremtiden for cementproduktion i Danmark som usikker.

Aalborg Portland forudser, at en ny energiafgift kan betyde, at virksomheden må indstille sin cementproduktion i Danmark. Cementkoncernen har med omgående virkning stillet en investering på 200 millioner kroner i alternativt brændsel i bero.

Det er skattekommissionens forslag om nye energiafgifter, der får Portland til at komme med den dystre forudsigelse. Finansdirektør Henning Bæk siger til TV2/Nord, at hvis et politisk flertal vælger at gennemføre skattekommissionens forslag om en ny afgift, så er det en voldsom trussel mod cementproduktionen i Danmark, som på sigt vil blive afviklet, fordi man ikke vil kunne klare sig i konkurrencen med udenlandske cementproducenter.

Afgiften vil give fabrikken en årlig merudgift på 180 millioner kroner, hvilket svarer til to tredjedele af overskuddet i Aalborg.

Rent konkret har forslaget om energiafgift ført til, at Portland allerede nu har indstillet en investering på 200 millioner kroner i et nyt anlæg til alternativt brændsel.

Aalborg Portland er hårdt ramt af finanskrisen og krisen i byggeriet. Omsætningen er faldet med 31 procent siden 2007 og Portland har derfor afskediget 310 ansatte, som svarer til en fjerdedel af medarbejderstaben.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord