Aalborg-projekt om sociale medier er nomineret til pris

Projektet Dit Liv på Nettet er nomineret til det bedste lokale kriminalpræventive projekt i 2017.

Det Kriminalpræventive Råd har nu offentliggjort de tre projekter, der er nomineret som det bedste lokale kriminalpræventive projekt i 2017. 

Det er projektet Dit Liv på Nettet, der blandt to andre har fået en nominering af Det Kriminialpræventive Råd. Aalborg Kommune har sat projektet i værk for at lære de unge om de sociale spilleregler, der eksisterer, når de unge navigerer på internettet på computer og mobil. 

Det er 8000 børn i 2., 4., 6. og 8. klasse, der har lært om brugen af sociale medier, hvor der ofte kan opstå konflikter og misforståelser. Her har de, ud fra undervisningsmateriale som film, cases, fakta og historier fra det virkelige liv, taget stilling til dilemmaer som kan opstå, hvis de ikke er opmærksomme. 

Det er Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune, der i et samaerbejde med Center for Digital Pædagogik har udviklet materialet til brug for både børn og forældre. 

En af begrundelserne for nomineringen lyder blandt andet:

- Projektets materiale er lettilgængeligt og henvender sig til elever og forældre. Materialet handler om en problemstilling, der er oppe i tiden. Det er desuden centralt, at indsatsen gentages på flere klassetrin, og at materialet er let at overføre til andre kommuner, skriver Det Kriminalpræventive Råd på deres hjemmeside. 

De to andre projekter, der er nominerede til prisen, er Politiets Ungdoms Klub i København og Stop e-hæleri, der kører i Esbjerg Kommune.

Prisen bliver overrakt af Justitsministeren på Den Kriminalpræventive Dag den 6. april. Vinderen af prisen får udover æren 50.000 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland