Aalborg siger nej til gratis heroin

Beslutningen kritiseres af Enhedsklisten, der vil rejse sagen overfor ministeren.

Regeringens plan om gratis heroin til stofmisbrugere vakler. Aalborg Kommune afviser at deltage, og i Århus er både politikere og eksperter skeptiske.
Socialrådmand i Aalborg Mai-Britt Iversen (S) siger til Ritzau, at ingen af kommunens misbrugere vil få udleveret heroin. Det skyldes især en frygt for, at tilbuddet kan skubbe narkomanerne længere ud i deres misbrug.
- Gratis heroin er ment som et tilbud til de mest belastede stofmisbrugere, og dermed risikerer vi at fremme en deroute. For at komme i betragtning vil misbrugerne måske begynde at prostituere sig eller tage flere stoffer. For hvordan skal de ellers kvalificere sig, siger Mai-Britt Iversen.
Enhedslistens Per Clausen er utilfreds med Aalborg Kommunes beslutning og stiller nu spørgsmål til sundhedsministeren, som han vil have til at gå i dialog med kommunen.
- Ordningen med udlevering af heroin til de hårdest ramte narkomaner sættes i værk efter et meget grundigt forarbejde, og er baseret på udenlandske erfaringer og støttes af stort set alle eksperter. Alligevel tøver Aalborg og Århus-kommune med at indføre ordningen. De saglige argumenter er tynde. De argumenter, man forsøger sig med er alle gendrevet efter grundige og saglige diskussioner, siger Per Clausen..

Flere nyheder fra TV2 Nord