Aalborg skal slippe for lastbiler i myldretiden

Fremtidens Aalborg er måske fri for trængsel og støj fra lastbiler i myldretiden.

Landets fire største byer deltager i et projekt under navnet "DYT - distribution i ydertimerne", hvor lastbilchauffører skal køre ind til byerne med varer tidligt om morgenen og sent på aftenen. Det skal afhjælpe trafikpropper, miljøpåvirkning og risiko for højresvingsulykker.

- Der er kaos på gågaden i de større byer specielt i tidsrummet mellem klokken 8 og 11, når varetransporter blandes ved persontrafikken. Med projektet vil vi påvise, at byerne stadig kan leve samtidig med at mobiliteten sikres, siger Finn Zoega fra Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Schulstad er en af de virksomheder, der leverer varer ud til butikker tidligt om morgenen i Aalborg. Her ser man fordelene i at undgå den tætte trafik i myldretiden.

- Vi bruger unødig meget brændstof og ekstra chaufførtimer. En omlægning til ydertimerne vil være en gevinst for både os og miljøet, siger logistikdirektør Niels Holm.

De første resultater af testruterne præsenteres den 10. september på Scandic Hotel i Odense. Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport har bevilget tre millioner kroner til projektets indledende fase.


Seneste nyt

fra Nordjylland